Leren vliegen met helikopters

Van alle van alle afstandbestuurbare toestellen zijn helikopters verreweg het moeilijkst te besturen. Dit komt omdat een helikopter meer assen heeft waarover hij kan bewegen dan een vliegtuig. Alle knuppels moeten tegelijkertijd worden gebruikt om een helikopter in bedwang te houden.

Stick bezetting:
Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om een heli te besturen maar de populairste variant in Europa is "Mode 2" die hieronder staat beschreven.

De Collective pitch verdraaid de rotorbladen zodat de heli naar boven en naar onder kan gaan. Hiervoor wordt de linker stick gebruikt in de verticale bewegingsrichting

De Forward Cyclic pitch zorgt er voor dat de bladen naar voren of achteren gaan hangen voor de voorwaartse en achterwaartse bewegingen. Hiervoor wordt de rechter stick gebruikt in de verticale bewegingsrichting.

De Left/Right Cyclic pitch zorgt er voor dat de bladen naar links en rechts gaan hangen voor het bochtenwerk. Hiervoor wordt de rechter stick gebruikt in de horizontale bewegingsrichting

De Staart kan de heli om zijn as laten draaien. Hiervoor wordt de linker stick gebruikt in de horizontale bewegingsrichting.
Je stuurt normaal gesproken de neus, niet de staart. Stuur je dus naar links op de zender, dan gaat de neus naar links en de staart naar rechts (van achter uit gezien).

 

Het verschil met Mode 1 ten opzichte van de zojuist beschreven Mode 2 is dat de Collective pitch en de Forward Cyclic zijn verwisseld qua stickbezetting. Bij Jupiter wordt met beide modes gevlogen door onze piloten.
Begin je net of wil je nog beginnen? Gebruik mode 2 !!!!! (en geen eigen variaties gebruiken)
Het is de meest gebruikte instelling en in een gevorderd stadium heb je hier meer voordelen mee.

Hoe te starten:
De ideale manier om helikopter te leren vliegen is een Simulator.

Ja dit is echt een plaatje van een simulator, kijk ook 'ns op YouTube voor voorbeelden.
Met de simulator kun je alle facetten van het vliegen oefenen zonder enige angst voor schade. Als je voor het eerst op een simulator vliegt dan heb je geluk als het toestel langer dan 20 seconden heel is. Dit is ook direct het moment dat je jezelf gelukkig prijst dat je een simulator hebt gekocht.
EEN SIMULATOR KOST MINDER DAN JE EERSTE CRASH !!!!


Facebook

Facebook

Actuale zaken worden hier besproken. Hier kun je ook vragen of iemand gaat vliegen om er zeker van te zijn dat er vliegmaatjes zijn.

Ook de foto albums van Jupiter hebben we hierheen verplaatst.