Vliegtuigen

Verreweg de meeste piloten bij Jupiter vliegen met modelvliegtuigen die vaak op schaal zijn gemaakt. Het bouwen van zo'n toestel wordt meestal gedaan door de bestuurder zelf met behulp van een bouwpakket.  Deze bouwpakketten zijn in een modelbouw-winkels verkrijgbaar en zijn vaak afgeleid van echte bestaande vliegtuigen. Naast de schaalmodellen zijn er ook veel fantasie toestellen die niet gerelateerd zijn aan bestaande toestellen.  

We hebben allerlei varianten in ons arsenaal zitten van vliegende kubus tot realistische bommenwerpers. De vliegtuigen die Jupiterleden bouwen en waarmee gevlogen wordt zijn zeer divers. We hebben bijvoorbeeld zeer kleine zwevers tot een spanwijdte van 4,5 meter. Maar ook helikopters, wedstrijdmodellen en fun- kistjes met motoren van 0,2 cc tot over de 100 cc!! Electro vliegen wordt overigens steeds populairder.

Je komt er schaalkisten tegen die niet van echt zijn te onderscheiden. Wat dacht U van vliegende tapijten, verkeersborden en dubbeldekkers en stuntkisten. En niet te vergeten de impellers, dat zijn straaljagermodellen, die niet voortgestuwd worden door propellers, maar door een soort ventilator in de romp van het toestel, een soort straalmotor dus. Met motormodellen mag je 100 meter hoog vliegen en met modelzwevers maximaal 300 meter. Dit is belangrijk, omdat in de buurt ook nog een zweefvliegterrein is en zij vliegen op hoogtes van 200 meter tot enkele kilometers.

Vliegen moet je leren en is een beetje vergelijkbaar met het leren met autorijden. Iedereen kan het leren ! Alleen heeft de één heeft wat meer talent dan de ander. Als je regelmatig komt vliegen, moet je toch nog rekening houden met een periode van een jaar voordat je geheel zelfstandig, en veilig, kan vliegen.  Als het weer een beetje mee zit kun je ons vinden op de Heide. Een beetje wind is niet erg maar regen kunnen we absoluut niet gebruiken. De meeste activiteiten zijn op zaterdagmiddag en zondagmiddag maar 'zomers wordt er ook vaker door de week gevlogen. Wanneer je interesse hebt in deze veelzijdige sport, kom een keer op een zaterdag of zondag kijken op de Groote Heide.


Facebook

Facebook

Actuale zaken worden hier besproken. Hier kun je ook vragen of iemand gaat vliegen om er zeker van te zijn dat er vliegmaatjes zijn.

Ook de foto albums van Jupiter hebben we hierheen verplaatst.